Vergoedingen
NVKH
Homeopathie Hoofddorp

Sandra van Duijne    Erna Götzen
Home. Even voorstellen. Consulten. Tarieven. Beroepsvereniging. Contact.

Colloïdaal Zilver.

Colloïdaal Zilver is een vloeistof (gedestilleerd water) waarin minuscuul kleine zilverdeeltjes (ionen) zweven. Het kan via verschillende procedés worden bereid.

Na uitvoerig testen blijkt dat  het procedé om colloïdaal-zilver te maken waarbij de zilver deeltjes los worden geschoten via een Multi-frequentie-hoogspanning-resonantie systeem de beste kwaliteit biedt. De voltage tijdens dit proces is boven de 150.000 Volt.

Dit proces zorgt voor een colloïdale oplossing die absoluut veilig is, ook bij langer gebruik, en waar geen bijwerkingen van bekend zijn. Dit in tegenstelling tot een aantal oplossingen die gemaakt worden met huis- tuin en keuken apparaten, waarbij veelal via laagspanning zilverwater wordt bereid.

Omdat hierbij grotere zilverdeeltjes kunnen vrijkomen, zou bij buitensporig gebruik zogenaamde Argyria kunnen optreden.


Argyria is een aandoening waarbij de huid een blauw- grijze tint krijgt. Dit kan een gevolg zijn van een zilverstapeling in het lichaam. Dit is echter nooit waargenomen bij zilver in colloïdale vorm, vervaardigd volgens het hierboven beschreven proces. Andere zilverpreparaten zoals zilvernitraat/fosfaat zouden ook bij overmatig gebruik Argyria kunnen veroorzaken maar colloïdaal-zilver  van goede kwaliteit niet. Juist vanwege de colloïdale toestand waarin het zilver zich bevindt.


De geschiedenis van zilver in de geneeskunde

Sinds duizenden jaren is zilver gebruikt als een genezend en antibacterieel middel, door beschavingen over de hele wereld. Haar medische, conserverende en herstellende kracht kan zo ver terug worden getraceerd als het oude Griekse en Romeinse Rijk. Lang voor de ontwikkeling van moderne geneesmiddelen werd zilver gebruikt als ontsmettingsmiddel en antibioticum.

Een aantal interessante feiten

De Grieken gebruikten zilveren vaten om water en andere vloeistoffen vers te houden. Ten tijde van het Romeinse Rijk sloeg men wijn op in zilveren urnen om bederf te voorkomen. Het gebruik van zilver wordt vermeld in oude Egyptische geschriften. In de Middeleeuwen beschermde zilver bestek en serviesgoed de rijken tegen de ergste gevolgen van de grote pestepidemie. Voor de komst van de moderne ontsmettingsmiddelen en antibiotica, werd bekend dat ziekteverwekkers niet konden overleven in de aanwezigheid van zilver. Hierdoor werd zilver gebruikt in serviesgoed, drinkbekers en andere eetgebruiksvoorwerpen.

Kolonisten in Australië hingen zilverwerk op in hun watertanks om bederf tegen te gaan. Pioniers in het Amerikaanse Westen bemerkten dat zilveren munten in hun drinkwaterfusten het water vrij hielden van bacteriën, algen etc.

Zilver opnieuw ontdekt
Pas tegen het einde van de 19de eeuw ontdekten westerse wetenschappers opnieuw wat al duizenden jaren bekend was, dat zilver een krachtige bestrijder van bacteriën is. Medicinale zilververbindingen werden vervolgens ontwikkeld en zilver werd algemeen gebruikt als medicijn. Aan het begin van de 20ste eeuw raakte het gebruik van zilver als een antibacteriële stof steeds wijder verbreid. Rond 1940 waren er ongeveer 4 dozijn verschillende zilververbindingen op de markt en in gebruik voor de behandeling van allerlei besmettelijke ziekten.

Opkomst van de antibiotica
Gedurende de 30er jaren kwamen synthetisch vervaardigde medicijnen op de markt. Deze veroverden al snel een krachtige plaats op de markt. Er was veel opwinding over deze nieuwe wondermedicijnen, en zilver verloor haar status aan de moderne antibiotica.

Blijvend gebruik van zilver
Het gebruik van sommige zilverpreparaten in de reguliere geneeskunde bleef bestaan. Bijvoorbeeld het gebruik van verdund zilvernitraat in de ogen van pasgeboren baby’tjes om infecties tegen te gaan. Of het gebruik van  zilverzalf preparaten, in vrijwel alle brandwondencentra, om infecties te bestrijden. Een nieuw met zilver geprepareerd verband is onlangs goedgekeurd door de FDA met licentie voor verkoop.

Andere toepassingen van zilver:

 Zilverwaterzuiverings-filters en –tabletten worden onder andere gebruikt door vele nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen om de groei van algen en bacteriën aan boord te voorkomen.

 Elektrische ionisatie-installaties die het water met zilver- en koper-ionen impregneren worden gebruikt om zwembadwater te reinigen waardoor er geen chloor nodig is.

 De voormalige Sovjet-Unie gebruikte zilver om het water in hun ruimteschepen te steriliseren.

 In Japan is zilver een populair middel op de werkplek, in de strijd tegen besmettelijke toxines en andere industriële gifstoffen.

 Met zilver geïmpregneerde verbandmiddelen, maar ook kledingstukken (tegen eczeem) worden steeds meer gebruikt.


Antibiotica

Juist de laatste decennia, waarin duidelijk is geworden dat antibiotica erg veel bijwerkingen kunnen hebben, en waarin steeds meer resistente bacterie stammen opduiken, is de belangstelling voor colloïdaal zilver weer toegenomen.


Opkomst van Colloïdaal Zilver
Sommige onderzoekers, zoals dr. Leonard Keene Hirschberg, van de John Hopkins University, geloven dat het potentieel van Colloïdaal Zilver pas net ontdekt begint te worden. Zij stellen dat, in tegenstelling tot antibiotica, die specifiek herkend worden door bacteriën, colloïdaal zilver bepaalde enzymen uitschakelt die nodig zijn voor (anaërobe) bacteriën, virussen, gisten en schimmels en dat dit uiteindelijk resulteert in de vernietiging van deze enzymen. Bacteriën lijken verder geen weerstand te kunnen ontwikkelen tegen zilver zoals tegen antibiotica, omdat het zilver hun voedselbron aanvalt in plaats van de bacterie zelf.