Vergoedingen
NVKH
Homeopathie Hoofddorp

Erna Götzen   Sandra van Duijne
Home. Even voorstellen. Consulten. Tarieven. Beroepsvereniging. Contact.

Cursus voetreflexologieHet doel van deze cursus is het leren geven van een ontspannende voetmassage.

De duur van de cursus is acht avonden. Er wordt een stuk theorie gegeven, en een deel praktijk. In de loop van de weken wordt het theorie deel kleiner en het praktijk deel groter. De cursus is heel praktisch van opzet. Er wordt veel - twee aan twee- geoefend, en na afloop is eigenlijk iedereen in staat tot het geven van een verantwoorde voetmassage.

Uiteraard leidt deze cursus niet op tot het professioneel uitoefenen van de reflexologie.  Veel cursisten passen hun kennis na afloop toe bij zichzelf, bij leden van het eigen gezin en andere bekenden.  Voetreflexologie kan heel goed kan werken bij klachten van nerveuze aard, slapeloosheid, menstruatieklachten, hoofdpijn, gewrichtsklachten, buikpijn enzovoort.

Verder kan het een prima ondersteuning van andere therapieën zijn.                                        

Onder de cursisten zijn ook altijd mensen die het zien als een aanvulling op hun beroep:

Pedicures

Schoonheidsspecialisten

Masseurs…….

Indien hier belangstelling voor is dan wordt één avond besteed aan een speciale voetmassage, namelijk die van de chakra’s.

De cursusgroepen variëren van acht tot veertien deelnemers.


De kosten van deze acht avonden durende cursus is € 160,- en voor wie zich met meerdere personen tegelijk opgeeft € 145,- per persoon.

Hierbij zijn koffie en thee, massage-olie en een informatieboek inbegrepen.

Na afloop van de cursus wordt een deelname certificaat uitgereikt.


Eventueel kan aansluitend op deze cursus een workshop Metamorfosemassage worden gedaan. Dit is een heel diep doorwerkende massagevorm, die gedeeltelijk ook op de voeten plaatsvindt. Deze workshop vindt plaats op een avond, van 20.00- 22.30 uur en kost € 20,00.


Deze cursus vindt in principe plaats in Hoofddorp,

maar kan op aanvraag ook op lokatie worden gegeven.